Інформація про загиблих воїнів ЗСУ частково може перебити пропаганду рф: політолог підбив підсумки пресконференції Зеленського

Якщо говорити загалом про підсумки конференції, то суспільство та світ почули, що Україна дійсно готується до нового ривка та готується дати відсіч майбутньому наступу росіян.

Володимир Володимир
Володимир Володимир

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Пресконференцію Зеленського треба сприймати, як завершення загальної конференції, яка тривала 7, 5 годин. Там був безпековий акцент, соціальний, економічний, а також дипломатичний. Якщо порівнювати її з грудневою конференцією, то по формату, це робота над помилками. Відповіді були лаконічніші, а запитання краще сформульовані. Хоча президент не на всі з них відповідав. Якщо говорити загалом, то суспільство та світ почули, що Україна дійсно готується до нового ривка та готується дати відсіч майбутньому наступу росіян на початку літа. Також Зеленський вперше кількість загиблих українських військових — це 31 тисяча. Це частково може перебити пропаганду рф, щодо українських втрат. Однак не було враховано людей, які зазнали поранення, їх на порядок більше», — каже І. Чаленко.

За його словами, якщо говорити про меседжі пресконференції В. Зеленського, то Україна показала сталість та вірність мирного врегулювання через український мирний план та глобальний саміт миру.

«Загалом під час конференції ми почули, що відбудеться декілька самітів миру. Зокрема, в Швейцарії буде лише установчий саміт. Крім того, в умовах глобального саміту визначають, як до цього процесу можна долучати рф. Насправді ця конференція була більше потрібна українському суспільству. У нас є певне нерозуміння подальших кроків і це показує соціологія. Зокрема, 85% готові далі боротися до перемоги. Яка це перемога, у кожного українця своє бачення. Також під час захожу влада звітувала про збільшення виробництва власного ВПК. Зростає надійність енергетичної інфраструктури. Тобто влада до другої річниці повномасштабної війни намагалася прозвітувати та дати якість окреслення на майбутнє, але маю сумнів, що українське суспільство відчуло цю конференцію і певні непорозуміння будуть залишатися», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що на вихідних, 24 та 25 лютого, — у Києві відбулася пресконференція президента Володимира Зеленського.