Чи зможе Україна відновити ядерний статус — відповідь експерта

В умовах війни навряд чи ми відновимо статус ядерної держави. Однак треба навести лад у ЗСУ.

Іван Пєтухов
Іван Пєтухов

Про це під час ефіру заявив підприємець, ексвійськовий Іван Пєтухов.

«В України є технологічні можливості створити ядерну зброю. У нас є науковці та багаті родовища. Тому у нас є можливості це зробити. Однак в умовах війни навряд чи ми відновимо статус ядерної держави. Це дуже важко. Нам необхідно в умовах війни змогти налаштувати виробництво сучасної та звичайної зброї. Зокрема, снарядів та всього іншого. Адже за два роки війни ми досі не побудували в Києві підземних електричних розподільчих мереж для того, щоб пережити блек аут. Це лише каже, що наші олігархи про це не думають. Про вироблення мільйона дронів, за який нам розповідає влада, більше схоже на локшину. Я більше повірю, що дрони нам дасть Британія, НАТО, Європа та наші волонтери. Мало того, знаю, що наші військові самі виробляють дрони. Частина дронів, яка йде на нуль переробляється прямо там», — каже І. Пєтухов.

За його словами, після того, як рф напала на Україну і ніхто не виконує Будапештський меморандум, Україні ніщо не заважає відновити статус ядерної держави.

«Єдиний вихід не втрачати надію та щодня робити все для нашої перемоги. Зокрема, треба тиснути на владу, щоб ЗСУ були добре забезпечені. Навести лад у Збройних силах. Має бути нормальне фінансування бійців, бо вони за свої гроші заправляють авто, купують обладунки та дрони. Вони роблять все для перемоги та рятують країну. Крім того, уряд має навести лад у всіх секторах економіки, щоб ми могли вижити та дати відсіч й краще боронити свою країну», — зазначає І. Пєтухов.

Підприємець підкреслив, що вільна країна зараз воює з тоталітарною.

«Україну не треба переробляти під тоталітарну країну. Адже менша тоталітарна країна ніколи не переможе більшу. Тільки вільна країна може перемогти тоталітарну, бо є дух, сила та розуміння за що ти воюєш» , — резюмує І. Пєтухов.