Чи готовий Захід ввести свої війська на територію України — відповідь експерта

Заява президента Франції Е. Макрона про ведення військ НАТО — чесне попередження, але сприймається примітивною російською цивілізацією як провокація, яка має спонукати рф вступити у бойові дії в країнах Балтії або Фінляндії. Як заяви Байдена у 2021 році провокували путіна на вторгнення в Україну.

Макрон не виключив введення військ НАТО на територію України
Макрон не виключив введення військ НАТО на територію України

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з питань геополітики Юрій Буздуган.

«Це буде логічний та очікуваний крок. Ми маємо справу з не з локальним явищем — вторгнення рф в Україну, а із світовою війною і кожна світова війна відбувається за наступними правилами: головне військове протистояння йде не між імперією зла та світовим гегемоном, а між імперією зла та „мавпачкою, яка таскає каштани з вогнища“. Наприклад, у Другій світовій війні основне протистояння та найбільша кількість військ, піхоти, артилерії, танків, було на радянсько- німецькому фронті. В той
час, як цілі війни вирішувалися між „найближчими союзниками“ — США та Британією. Адже у 1939 році світовим гегемоном була Британія, а в 1945 році світовим гегемоном стали США. А основне військове протистояння йшло між Німеччиною та радянським союзом. Так і зараз основне військове протистояння йде між росією та Україною. Однак у фіналі війни світовий гегемон та його „заклятий друг“ завжди вступають у бойові дії. Друга світова війна завершилася вступом США у бойові дії з Німеччиною в Європі. Це відбулося за рік до кінця війни, коли американські війська висадилися у Нормандії. Тому сьогодні є абсолютно логічним та очікуваним вступ західної коаліції в прямі бойові дії з рф», — каже Ю. Буздуган.

Він бачить два варіанти розвитку подій.

«Перший — путін не витримає та відкриє другий фронт, або в Польщі, або в країнах Балтії чи в Фінляндії. Тоді західні країни та країни НАТО вступлять у війну автоматично. Цей варіант вважаю більш вірогідним. Є і другий варіант. Навіть, якщо путін втримається, у що мені не дуже віриться, і не відкриє другий фронт, все одно Захід введе свої війська на допомогу Україні у пряме зіткнення з військами рф. Адже всі світові війни відбувалися за цим принципом. Заява Макрона з одного боку — чесне попередження, але сприймається примітивною російською цивілізацією як провокація, яка має спонукати рф вступити у бойові дії в країнах Балтії або Фінляндії. Як заяви Байдена у 2021 році провокували путіна на вторгнення в Україну. А з іншого боку, має
відбутися підготовка суспільної думки західних країн до готовності введення західних військ в Україну для участі у бойових діях.
Як завжди це буде робитися поступово. Спочатку це будуть добровольці. Західні добровольці вже є на території України, але це індивідуальні добровольці. Потім це буде добровольчий корпус. Наприклад, окремий підрозділ європейських літаків. Потім буде відбуватися повноцінна участь західних військ. Це абсолютно очікувано», — підкреслює Ю. Буздуган.

За його словами, такі події відбуваються тільки перед самим завершенням війни.

«Тобто, до кінця війни залишилося не довго чекати. Близько року — від 6 до 18 місяців. З цим і хочу
привітати українців», — резюмує експерт.