Використання Україною ракет Storm Shadow — це справа ЗСУ — Міноборони Британії

Те, як Київ використовує крилаті ракети, передані іншими країнами, є «справою Збройних сил України».

Використання Україною ракет Storm Shadow - це справа ЗСУ
Використання Україною ракет Storm Shadow - це справа ЗСУ

Про це у середу заявив речник Міністерства оборони Великої Британії у відповідь на коментарі канцлера Німеччини Олафа Шольца щодо ймовірної причетності Британії та Франції до наведення далекобійних ракет.

«Використання Україною Storm Shadow і процеси їх наведення є справою Збройних сил України. Сполучене Королівство разом з іншими союзниками надає Україні низку обладнання, щоб допомогти їй протистояти незаконній та неспровокованій агресії росії», — сказав речник міноборони Британії у заяві AFP.

Також у заяві зазначається, що використання Україною надісланої зброї дальнього радіусу дії було «основоположним для захисту її території». Вона «змінила стратегічну картину, успішно вчиняючи тиск на російські сили та їхню логістику та маршрути постачання», — йдеться у заяві.

Раніше речник прем'єр-міністра Британії Ріші Сунака заявив журналістам, що Сполучене Королівство має «невелику кількість особового складу в країні, який підтримує Збройні сили України, зокрема для медичної підготовки». Міністерство оборони країни відмовилося надати подробиці, водночас зазначивши, що Велика Британія продовжує тренувати українських військових.

«Ми не плануємо, щоб війська Великої Британії воювали разом із Збройними силами України, але ми продовжуємо активно співпрацювати з союзниками та партнерами щодо того, як найкраще підтримати Україну», — додали в міністерстві.