Заміна головкому ЗСУ під час воєнного стану є недоречною — експерт про призначення Залужного на посаду посла у Британії

Заміна головкому ЗСУ Валерія Залужного під час війни є недоречною. Однак його призначення послом Британії допоможе нам у війні.

Валерій Залужний
Валерій Залужний

Про це в коментарі заявив Заслужений юрист України, політик Микола Голомша.

«Чи корисні для держави такі переміщення головкому, що відбулися? Думаю, що — ні. Адже в час війни в першу чергу треба дати відсіч ворогові. Потрібна людина, яка в темі, стратегічно мислить, яка координує дії не тільки ЗСУ, органів Нацполіції, СБУ, прикордонних військ, Нацгвардії, та всіх військових формувань на території України. Тому зміна головкому ЗСУ під час воєнного стану була недоречною», — каже М. Голомша.

Заслужений юрист України підкреслив, що В. Залужний на питання, чи у надійних руках зараз ЗСУ відповів, що Сирський є бойовим генералом та підтвердив свою єдність зі збройними силами.

«Що стосується політичних моментів, то цей сценарій було розіграно Кремлем. Відповідальним за це був Корнієнко з російської федерації. Саме він причетний до брудної теми, щодо конфлікту між Зеленським та Залужним на політичній основі. Їхні колаборанти у світі та Україні розпочали цю тему серйозно розкручувати та розкрутили до бажаних для них результатів. Тобто наші вороги добилися результату, що було прийнято рішення про звільнення Залужного», — каже М. Голомша.

Він підкреслив, що В. Залужний не проявляв будь-яких політичних амбіцій, але став батьком нації.

«Це історичний факт. Роль цього феномену буде вписана в історію. Адже Залужний не вляпався, а вписався в історію. Він своєю харизмою та бажанням захистити державу, волею до перемоги та безстрашністю примусив боятися ворога. Тому ворог почав придумувати історії про вбивство наших генералів. Однак вони живі. Однак, так сталося, що Залужного призначають послом Британії. Це людина підневільна, яка не пристосована до цивільного життя. Тому він освоїть новий пост. Це не зіпсує його репутації. Адже він став кумиром не тільки в Україні, але й у світі», — підкреслює М. Голомша.

За його словами, Британія не погодила кандидатуру ексміністра оборони О. Резнікова на посаду посла.

«Тому його не і не призначали на посаду посла Британії. Адже через ряд корупційних скандалів вони не сприймали кандидатуру Резнікова. А ось кандидатуру Залужного сприйняли у захлеб. Хоча така ситуація є несправедливою стосовно Залужного. Однак Залужний залишиться в колі публічних людей та буде представляти Україну у Великій Британії. Це також нам допоможе у війні. Адже Британія надзвичайно потужна країна своїм військовим потенціалом. Адже Залужний буде грати одну з ключових ролей, щодо допомоги Україні», — резюмує М. Голомша.

Нагадаємо, що у МЗС повідомили, що президент Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.

Міністерство каже, що вже спрямувало британській стороні відповідний запит.

Залужний, якого Володимир Зеленський тільки звільнив на початку лютого з посади головнокомандувача ЗСУ, поки що публічно не прокоментував новину.