Бої в Бєлгородській та Курській областях: чи почнеться громадянська війна в рф?

Не зважаючи на складність, яку ми маємо на фронті, ми вживаємо асиметричні дії, щоб послабити росію.

чи почнеться громадянська війна в рф?
чи почнеться громадянська війна в рф?

Про це в коментарі заявив керівник Центру громадської аналітики Вежа Валерій Клочок.

«З публічних повідомлень можна побачити, що ця операція готувалася давно. Вона має системний характер. Попередньо було знищено військові кораблі, які могли наносити удари та літаки, А 50. Тому в небі та морі менше небезпеки. Окрім того, спецслужби системно завдавали ударів по різних інфраструктурних об’єктах оборонно-промислового комплексу рф та об’єктах, як займаються переробкою та забезпеченням нафтою. Якщо вірити повідомленню, що добровольці рф тримають під контролем населений пункт, то це може бути спробою впливу на порядок денний. Не сумніваюся, що в Кремлі зараз ухвалюють рішення, що робити. Адже в цей регіон треба перекидати додаткові сили, щоб стримувати військові бригади добровольців. Тому з обережним оптимізмом можу констатувати, що не зважаючи на складність, яку ми маємо на фронті, ми вживаємо асиметричні дії, щоб послабити росію. Про результати та ефективність будемо говорити з часом», — каже В. Клочок.

На його думку, війна не повністю не перекинеться на територію рф. Однак в окремі регіони прийти зможе. Для громадянської війни треба мати відповідні наявні ресурси.

«Треба мати зброю та бронетехніку, бо росгвардія з 400 тисяч людей навряд чи буде зустрічатиме мітингувальників з хлібом та сіллю. Має бути підготовка. Наприклад, якщо частина ворожих формувань, як це було зі вбивцею українців Пригожиним, розверне свою зброю проти путіна, тоді можна про щось говорити. Зараз для цього передумов немає. А операція яка проводиться навряд чи спровокує серйозні заворушення, що призведуть до війни на території рф», — резюмує О. Клочок.

Нагадаємо, що Легіон «Свобода Росії», «Російський добровольчий корпус» та Сибірський батальйон сьогодні, 12 березня прорвали кордон рф. Вони зайшли на територію Бєлгородської області, при цьому в Курській області також чують звуки стрілянини, імовірно, там теж зав'язався бій.