російська церква оголосила війну проти України «священною»: до чого готуватися

Намір рф знищити українців треба розцінювати як намір продовжувати зачистку територій від українців. Це найголовніші виклики, які стоять сьогодні перед Україною.

кирило гундяєв
кирило гундяєв

Про це в коментарі заявив керівник Центру громадської аналітики Вежа Валерій Клочок.

«По-перше — це оголошення війни. Хоча й офіційна влада Кремля поки мовчить, однак риторика на рф змінюється. По-друге, стратегічні цілі, підтверджені російською церквою. Зокрема, про те, що росія має встановити контроль за всім пострадянським простором і вони не визнають етнос національностей українців та білорусів. Тому мають на меті продовжувати політику геноциду українців та знищення цих двох національностей. Тому намір рф знищити українців треба розцінювати як намір продовжувати зачистку територій від українців. Це найголовніші виклики, які стоять сьогодні перед Україною», — каже В. Клочок.

За його словами, варто звернути увагу, що росія констатує у себе факт демографічної кризи.

«У розділі сімейна демографічна політика, російська церква говорить про необхідність підвищення народжуваності на росії. Ця історія у мене перегукується з терористичним актом, який відбувся в Крокус Сіті Хол. Після чого на рф набули більшого розмаху нацистські заклики — росія тільки для росіян. Вже відомо, що представники середньоазійських національностей бояться виходити на вулицю. Адже на наступний день після теракту там було проведено облави співробітниками МВС по гуртожитках, де проживали таджики. Це вказує на те, що влада рф, адже кирило гундяєв для мене це кремель, стоїть перед загрозою зменшення популяції російського населення. Через що у них виникне недостатньо спроможностей забезпечувати мобілізаційних ресурс на фронті. Це є серйозним викликом. Однак вони хочуть зберігати таку політику протягом багатьох років. Саме тому вони кажуть про традиційні цінності, сім’я, збільшення народжуваності та про міграційну політику. Це стратегія рф на роки, яка хоче стати центром на євразійському континенті, який буде регулювати всі процеси. Тобто вони ставлять під сумнів спроможність Китаю це робити, хоча в голос про це говорять», — підкреслює В. Клочок.

Також експерт наголосив, що ця стратегія про яку говорить рпц, має бути затверджена на законодавчому рівні.

" Тобто це послання Держдумі рф та президенту росії. Це стане документом, який ляже в основу для розробки майбутніх законопроєктів та законів, за якими житиме рф. Тобто це дуже серйозний виклик. Тому Захід та Україна мають адекватно діяти — збільшувати власну обороноздатність, а також розвалювати путінський режим. А це дуже серйозний виклик. Оптимізму не так багато… А всі послідовники української церкви московського патріархату мають зрозуміти, що церкву використовують для пропаганди. А коли кажуть, що ви неправильно трактуєте, УПЦ — це не мп, і таке інше — це просто підміна понять", — резюмує В. Клочок.

Нагадаємо, що російська православна церква (рпц), яка підтримує розв'язану диктатором володимиром путіним війну в Україні та благословляє російських терористів на вбивства українців, оголосила війну проти України «священною», а також знайшла «вищий сенс існування росії». Такі заяви рпц зробила у підсумковому документі свого під назвою «всесвітній російський народний собор».