Політолог прокоментував протести в Ізраїлі

В Ізраїлі тисячі демонстрантів вийшли на вулиці на масовий протест з вимогою відставки уряду через дії голови уряду Беньяміна Нетаньягу. А проводити будь-які паралелі з Україною — політична спекуляція.

Політолог прокоментував протести в Ізраїлі
Політолог прокоментував протести в Ізраїлі

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«Ситуація з вимогою відставки уряду Нетаньягу пов’язана з тим, що попри бажання єврейського народу звільнення 170 заручників, які зараз у ХАМАС, Ізраїль продовжує війну. І робить це попри позицію Заходу. Це розуміє народ Ізраїлю, тому і відбуваються протести на вулицях ізраїльських міст», — каже І. Чаленко.

При цьому політолог не проводить жодних паралелей з Україною.

«Жодні паралелі з Україною не проводив би. Адже це абсолютно різні історії. В такому випадку проводити будь-які паралелі є політичною спекуляцією та підсилення теми Майдан 3», — каже І. Чаленко.

За його словами, після завершення війни, в Україні будуть вибори, а не масові протести.

«В Україні після війни одразу відбудуться президентські та парламентські вибори, як це вимагає законодавство. Тому весь негатив буде злито під час передвиборчої компанії. Тому в цій ситуації акції протести будуть виключно у руслі передвиборчої компанії кандидатів», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що в Ізраїлі ввечері у неділю, 31 березня, тисячі демонстрантів вийшли на вулиці біля Кнесету в Єрусалимі на масовий протест з вимогою відставки уряду. Це стало першим днем чотириденної акції протесту. Протестувальники організували біля парламенту наметове містечко.