Жінки мають відроджувати націю, а не мобілізуватися — правозахисник

Майбутнє України залежить від жінок, тому не можна відправляти їх до армії.

Правозахисник розкритикував мобілізацію жінок
Правозахисник розкритикував мобілізацію жінок

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Едуард Багіров.

«Як чоловік я проти того, щоб прийняли закон, який примушує жінок йти у армію. Розумію Ізраїль, де населення в декілька разів менше. Тому там кожен боєць незважаючи на стать важливий. В Україні ж набагато більше чоловіків, ніж в Ізраїлі, які можуть піти до армії, щоб не призивати до лав ЗСУ жінок. Тому я проти, щоб жінок через дію законів змушували йти на фронт», — каже Е. Багіров.

За його словами, українки мають відроджувати націю, а не воювати на фронті.

«Не варто забувати, що крім війни та перемоги є питання, щодо чисельності нашого населення. А майбутнє України залежить від наших чарівних жінок, тому не можна відправляти їх до армії. Це помилкове рішення. Не думаю, що на нього підуть політики. Це електорат, голоси тому ця пропозиція навряд чи пройде. Однак розголос цього питання має бути у ЗМІ для того, щоб політики зрозуміли, що Міноборони може і без жінок виконувати необхідні завдання для нашої перемоги», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Оксана Григор'єва в інтерв’ю Time наголосила, що жінок треба мобілізувати в найближчі роки. Пізніше після обурення суспільства в ЗМІ заявили, що це фейк.