Штрафи ухилянтам нараховуватимуться через суди — адвокат

Зараз громадяни України діляться на чотири категорії: військові, заброньовані, ухилянти й ті, що мають відстрочку. А те, що ухвалили народні обранці не призводить ні до покращення військового обліку, ні до покращення мобілізації.

Ростислав Кравець
Ростислав Кравець

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Поки важко сказати, як запрацює цей законопроєкт про мобілізацію, який було прийнято 11 квітня. Адже на сайті парламенту досі немає його повного тексту. Тому невідомо за що голосували народні обранці. Однак осіб, які готували цей законопроєкт, треба звільняти. Як може бути таке, що в законопроєкт, який надійшов у парламент вноситься понад 4000 тисячі правок. Це значить, що законопроєкт не з ким не обговорювався та жодним чином не узгоджений з чинним законодавством. Вже не говорячи про наслідки прийняття такого законопроєкту», — каже Р. Кравець.

Адвокат наголосив, що йому цікаво в якому вигляді запрацює норма про вилучення авто на потреби ЗСУ та яким чином працюватиме компенсація.

«Пояснення Слуг народу, що у громадян авто будуть забирати в останню чергу, а зараз забиратимуть машини лише у підприємств, але не розумію в чому різниця. Адже підприємство купує авто не для того, щоб возити Федора Веніславського відпочивати, а для роботи. Вибираючи такі засоби для виробництва, держава б’є по своїй економіці. А це неприпустимо. Люди сплачують податки та військовий збір, а потім виявиться, що ці гроші кудись поділись і немає транспорту. Тому питання до Веніславського, кому ця ідея прийшла у голову та чому її вносить у суспільство? Скоріш за все, щоб відволокти увагу від інших обставин, які сьогодні відбуваються в країні. Для того, щоб люди знаходилися у ситуації паніки», — підкреслює Р. Кравець.

За його словами, штрафи ухилянтам нараховуватимуться через суди.

«Наразі суди будуть завалені штрафами. З огляду на кількість скарг, щодо так званих ухилянтів, Адже зараз громадяни України діляться на три категорії: військові, заброньовані, ухилянти та ті, хто мають відстрочку. Так розумію, що інших громадян вже не існує. Сподіваюсь має бути засноване право вето президента. Адже мета цього закону покращити військовий облік та мобілізацію. А те, що ухвалили народні обранці не призводить ні до покращення військового обліку ні до покращення мобілізації», — резюмує Р. Кравець.