ЗСУ знищили пускові установки та РЛС С-400 у Криму

Уночі 17 квітня було завдано удару по військовому аеродрому 39-го гелікоптерного полку 4-ї гвардійської армії ВПС і ППО біля міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму.

ЗСУ знищили пускові установки та РЛС С-400 у Криму
ЗСУ знищили пускові установки та РЛС С-400 у Криму

Про це повідомляє телеграм-канал «Досье Шпиона».

Повідомляється, що удару завдали двома балістичними ракетами MGM-140 ATACMS американського виробництва.

Телеграм-канал «Полковник ГШ», який часто публікує фотографії уламків російських ракет, оприлюднив фотографії фрагмента ракети й припустив, що це хвостова частина ATACMS. При цьому українські ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляють, що удар завданий модернізованою радянською зброєю.

Унаслідок вогневого ураження були знищені три пускові установки та радіолокаційна станція комплексу протиповітряної оборони С-400 «Триумф».

Другого удару завдали по пункту прийому та ремонту військової техніки 77-ї зенітної ракетної бригади у місті Коренівськ Краснодарського краю.

У момент удару в пункті на обслуговуванні перебували дві пускові установки С-300. Також внаслідок удару на пункті сталася вторинна детонація невідомих боєприпасів

Попередньо, росіяни втратили 15 військовослужбовців пораненими, ще 22 вважаються зниклими безвісти. Інформації про пошкодження гелікоптерів немає.

Представники Збройних Сил України або українського уряду офіційні коментарі поки що не надавали.

Бойове застосування ATACMS

Нагадаємо, що перше офіційне застосування ATACMS в російсько-українській війни відбулося 17 жовтня під час операції Dragonfly Сил спеціальних операцій.

Тоді Збройні Сили завдали ударів по аеропортах біля Бердянська та Луганська: тоді російська армійська авіація зазнала великих втрат, зокрема у гелікоптерах Ка-52 та Ми-8/17.

«Мілітарний» розповідав про наслідки ударів по кожному з летовищ. До прикладу, у Луганську було видно три гелікоптери Ка-52 без лопатей та уламки, що можуть належати гелікоптеру невідомого типу.