Експерт прокоментував внесення телемарафону Держдепом США до звіту про порушення прав людини

Поки влада дозволяє робити все що завгодно транснаціональним компаніям в Україні, так звані західні партнери будуть закривати очі на порушення прав людини та монополію інформації.

наша влада задовольняє чужі економічні інтереси
наша влада задовольняє чужі економічні інтереси

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«В телемарафоні має бути різна інформація з різних джерел. А в Єдиних новинах два роки однобока подача інформації з одного джерела. Тобто повна монополія на подачу інформації. Саме тому Держдеп і вніс телемарафон у перелік порушення прав людини. Нашій владі треба робити висновки. Однак вони цього не хочуть. Навіть петиція на сайті Кабміну набрала більше ніж потрібну кількість голосів про закриття марафону, а гроші, щоб направили на потреби ЗСУ. Однак голова уряду Шмигаль відповів, що вважає це недоцільним. Тому влада ігнорує вимогу суспільства та наших західних партнерів», — каже експерт.

На його думку, «зелена» команда хоче утриматися при владі, щоб люди не бачили альтернативи.

«Влада завжди хоче показати, що вона найкраща. Однак забуває виконувати свої обіцянки. Попри те, що уряд у свій час підписав меморандум з МВФ та взяв зобов'язання утриматися від запровадження накопичувальної пенсійної системи, на цьому тижні мають голосувати за законопроєкт про пенсійне накопичувальне забезпечення. Головна ідея передати пенсійне забезпечення приватним страховим фондам. Їх інтереси лобіює нардепка від Слуги народу Третьякова. Явно інтереси влади не збігаються з суспільними інтересами. Однак про це мало хто скаже, і про такі загрози для країни на телемарафоні мовчать. Експерти з міжнародних фінансових інституцій кажуть, якщо запровадити цю накопичувальну систему в умовах війни, вона перетвориться на фінансову піраміду. А ділки розкрадуть кошти людей з приватних пенсійних фондів. Адже мова йде про десятки, а то й сотні мільйонів гривень. На жаль, немає ніяких гарантій збереження пенсійних накопичень, а також ніякої відповідальності операторів приватних пенсійних фондів. Саме тому марафон і монопольно подає інформацію. Для того, щоб ми не знали про такі факти», — підкреслює А. Павловський.

За його словами, ця влада дозволяє транснаціональним компаніям робити все, що вони захочуть в Україні.

«Поки вона дозволяє так звані західні партнери будуть закривати очі на порушення прав людини та монополію інформації. Адже наша влада задовольняє чужі економічні інтереси. Зокрема сильних світу цього», — резюмує

Нагадаємо, що Держдеп США вніс телемарафон «Єдині новини» до звіту про порушення прав людини в Україні.