З Паші Мерседеса зняли електронний браслет: подробиці

З екснамісника Києво-Печерської Лаври Павла Лебедя (Паші Мерседеса) суд дозволив зняти електронний браслет.

З Паші Мерседеса зняли електронний браслет
З Паші Мерседеса зняли електронний браслет

У мережі також з'явилось відповідне відео.

Печерський райсуд Києва пом’якшив запобіжний захід колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу Лебедю, відомому також як «Паша мерседес». Про це повідомило видання «Союз православних журналістів», чий пост щодо цього поширив собі адвокат митрополита Микита Чекман.

Так, з Павла Лебедя зняли електронний браслет. Судячи з повідомлення видання, рішення про пом’якшення запобіжного заходу прийняла суддя Світлана Гречана. Саме вона раніше постановила закрити корупційну справу ексзаступника керівника ОПУ Кирила Тимошенка, а також скасувала арешт ТЦ Ocean Plaza та іншого майна російського олігарха Ротенберга.

Згодом після появи новини, що з Лебедя знали браслет, у мережі з’явилось і відео цього процесу.

Нагадаємо, митрополита Павла звинувачують у підтримці російської агресії проти України. Його затримали, але він пробув за ґратами менш як місяць. За Павла внесли заставу у 33 млн грн.

Через тиждень у митрополита стався гострий інфаркт міокарда. Його госпіталізували та провели операцію.

Зазначимо, митрополита у народі часто називають «Паша Мерседес». Таке прізвисько він отримав за любов до розкішних та дорогих автомобілів.

СБУ у жовтні 2023 року скерувала до суду справу, по якій митрополита обвинувачують по двох статтях. Це ч. 2 ст. 161 КК (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, вчинене службовою особою повторно) та 3 ст. 436−2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, вчинене службовою особою повторно).

Якщо митрополита Павла визнають винним, то йому загрожує до 8 років ув’язнення. Він відкидає висунуті звинувачення.