Французькі війська на Донбасі: оптимальний варіант, щоб НАТО захистило Україну — політолог

Для росії немає різниці кого вбивати, вони хочуть захопити весь світ. На Заході мають зрозуміти, що рф треба зупинити, якнайшвидше.

Олесь Доній
Олесь Доній

Про це під час ефіру заявив політолог, історик Олесь Доній.

«Для нас оптимальним варіантом є, щоб захід допомагав не лише зброєю та фінансово, а й людським потенціалом. За демографічними ресурсами український ресурс в кілька разів менше ніж російський. Тому українців може просто не вистачити на повномасштабну багаторічну війну. А за середньозваженим сценарієм війна може тривати близько 14 років, тобто до смерті путіна. Наразі йому 71 рік. На жаль західні розвитки до нього не дотягнулися. Відповідно для нас оптимальний варіант, щоб НАТО захистило Україну. І ще раз підкреслюю, не лише озброєнням, а й своїми військами», — каже політолог.

За його словами, проблема в тому, що західний світ неоднорідних і в нього немає стратегії стосовно України.

«Є мета — підтримка нашої країни, але у якій формі, тут є різночитання. Адже ми бачили, що через нестачу фінансування зростала кількість жертв на фронті. І тут свої лідерські якості почав проявляти президент Франції. Адже він першим почав казати про готовність посилання французького миротворчого легіону в Україну. Макрон намагається проявити загальноєвропейське лідерство в цьому плані. Наскільки заява Макрона буде реалістичною, ми дізнаємося. Бо поки немає офіційного підтвердження про ввід французьких військ на Донбасі від Франції або України. Однак нам би цього дуже хотілося. Для росії немає різниці кого вбивати. Вони хочуть захопити весь світ. А на цей момент територія вбивств — це Україна. На Заході мають зрозуміти, що росію треба зупинити, якнайшвидше. Адже в рф постійно підкреслюють, що Україна — це не остання їх ціль», — резюмує О. Доній.

Нагадаємо, що військовий експерт, ексспівробітник Пентагону Стівен Браєн стверджує, що Франція вже направила в Україну перших 100 своїх легіонерів. Про це повідомляє Asian Time. Ідеться про військових Іноземного легіону з 3-го французького піхотного полку, яких розмістили на Донбасі для підтримки 54-ї бригади ЗСУ.