В Україні імітують боротьбу з корупцією — суддя КСУ у відставці

Саме тому у нас проблеми з мобілізацією і українці не хочуть йти на фронт.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це заявив суддя Конституційного Суду (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Українці не хочуть мобілізуватися тому що колишнього заступника міністра оборони з питань фінансів та внутрішнього аудиту Ростислава Замлинського призначили послом з особливих доручень Міністерства закордонних справ він був заступником міністра за часів Олексія Резнікова та погоджував контракт про купівлю «яєць по 17».

«А що вони повинні захищати, о це мурло? За, що хлопці кладуть голову в боях проти москалів? Для того, щоб такі, як Замлинський жирували? Тому треба боротися не лише з окупантами, а з внутрішніми розкрадачами та корупціонерами. Однак дивлячись на таких антикорупціонерів, як Шабунін, з’являється багато питань. А чи дійсно наші західні партнери хочуть допомогти Україні чи імітують боротьбу через грантові організації. Адже левова частка йде на витрати апарату цих грантових організацій. Зокрема, на запрошення їх професорів і проживання в Україні», — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що в Україні немає визначення корупції.

«Тому під це підганяється хабарництво. Хоча відповідальність за незаконне збагачення має бути диференційовна. Зокрема на корупцію, хабарництво та здирництво. Тому є імітація, що ми боремося з корупцією. У нас сидять 1,5 тис хабарників. Однак вони не корупціонери. А такі, як Замлинський, це і є корупціонери. Хабар це злочин, але це не корупціонер, бо він діяв не від імені держави. А такі, як Замлинський, Резніков та їх заступники діють від імені держави», — резюмує Віктор Шишкін.