Констатація факту — експерт про застосування американської зброї по території рф

Застосування американської зброї по території рф може нам дати кращу позицію на фронті. В першу чергу ЗСУ будуть бити по російським військам.

Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Рейтович.

«Заява Блінкена про те, США не можуть заохочувати завдання ударів за межами української території, але Україна сама приймає рішення, лише констатація факту. Тобто Україна має сама вирішувати, як використовувати ту чи іншу зброю, не важливо, якого вона походження, американського або британського. Тим більше на фоні наступу росіян у Харківській області дивним виглядає не нанесення ударів по російськім військам, які стоять на кордоні та обстрілюють Україну. На сьогоднішньому відео добре видно, як на трасі в рф стоїть град і стріляє явно по території України, а цивільні авто стоять та чекають коли він це зробить та поїде. В цьому контексті це визнання, що Україна може розширити арсенал своїх методів протидії російські агресії. Крім того, це констатація того, що відбувається з російськими НПЗ. Там немає американської зброї, це українські розробки. Хоча США виступали проти ударів по НПЗ, але Україна проявила принциповість і показала, що це ефективний метод тиснути на росію. Тому Блінкен просто визнав, те що є цілком очікуваним та зрозумілим. В першу чергу ЗСУ будуть бити по російським військам. А до підприємств рф вже долітають наші дрони, але й зі зброєю США теж не повинно бути проблем», — каже І. Рейтович.

На його думку, застосування американської зброї по території рф може нам дати кращу позицію на фронті.

«Тобто в України з’являються додаткові шанси завдавати удари, ще до того, як росіяни з’являють на території України. Тому це змусить діяти росіян по-іншому, не так нахабно, як вони це робили до сьогоднішнього дня. Вони не будуть розміщувати техніку у себе на кордоні, знаючи, що тепер туди може прилетіти. Вони будуть розтягувати логістичне плече і шляхом його розтягнення не зможуть вести активні бойові дії, як вони робили до цього. Тож для Україні вже така заява Блінкена значний плюс», — підкреслює політолог.

На його думку, якщо Україна почне бити американською зброєю по території рф не варто очікувати удару ядерною зброєю. Це лише елемент залякування.

«Погрожувати Україні в рф будуть, а ми вже до цих погроз звикли, розуміючи, що це лише слова», — резюмує політолог.