Влада думає не про фронт, а як вкрасти гроші — експерт

Якщо українці хочуть зберегтися, як народ, щоб нас не знищили, нам треба цю владу негайно змінити.

Влада думає не про фронт, а як вкрасти гроші
Влада думає не про фронт, а як вкрасти гроші

Про це в коментарі i-ua.tv заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Те, що витрати на цивільні потреби повернулися до довоєнного рівня. Це ж не просто процедура держзакупівель, це конкретне використання наших з вами коштів. А вони використовуються на цивільні справи, якими треба займатися лише після того, як буде досягнута перемога. Про цю ситуацію можна сказати тільки одне, що влада, яка сконцентрована в офісі президента та місцева влада, особливо у великих містах та у багатих селищах, не бачить першочергової потреби захистити країну та народ від страшної загрози окупації та знищення. Ситуація гірша ніж це було 2022 року 24 лютого. Вони заробляють на крові, використовуючи наші гроші, наприклад, на будівництво метро до Виноградаря, будівництво якого може почекати до перемоги. Або ж кошти використовують на бруківку, асфальтування доріг біля кордону з рф, щоб кацапам було легко зайти під час наступу», — каже експерт.

На його думку, влада так діє, бо не бачить жодної загрози для себе, яка може вибухнути у вигляді притягнення до відповідальності або хоча б зміщення з посад через злочинно невідповідне використання коштів.

«Вони не бачать жодної загрози та навіть натяку на неї. Все йде грабіжницьке розтринькування фінансів та на відкати. Всі ж знають, що у Харківській військовій-цивільній адміністрації сотні млн грн було перераховано для будівництва нібито укріплення споруд. Хоча роботи були виконані тільки на 15−20%. А те, що кажуть у виправдання, що заважають будувати бойові дії рф — то це відмовка для виправдання злочину. Адже росія так само будує укріплення у фронтовій зоні під час бойових дій. Просто треба було все відповідним чином організувати. Для цього є спеціальні системи будівництва в умовах боїв. Але вони мали мету не збудувати укріплення, а вкрасти наші гроші. Тому укріплення не будували, а просто списували гроші на не виконані обсяги робіт. Просто крали гроші. Під час війни, загибелі людей і руйнуванні сіл і міст. Чиновникам — злочинцям буде вигідно, щоб ця територія була швидше окупована, щоб ніхто не перевірив обсяги списаних робіт. Адже, якщо, не дай боже ЗСУ не втримають цю територію, то взагалі ніхто нічого не перевірить. воїни та цивільні гинуть, люди втрачають свої будинки, та тікають з бойової зони, що в великій мірі спричинено тим, що гроші було вкрадено та не збудовано фортифікацій. А крадуть, тому що владу ніхто фактично не може притягнути до відповідальності, а також покарати відповідно правил і норм воєнного часу. А карати треба на смерть. Адже вони винні у смертях тисяч українців" — каже експерт.

На його думку, якщо зараз цих чиновників не зупинити, то вони продовжать красти на ремонтах бруківки, метро, мостах, будь чому — аби тільки вкрасти гроші. І це є спрямовані дії проти нашої обороноздатності.

«Адже вони не соромляться заробляти на крові людей. Тому, якщо українці хочуть зберегтися, як народ, щоб нас не знищили, нам треба цю владу негайно змінити. Не дивлячись ні на які процедури. Але це тільки пів справи. Нам не можна поставити при владі людей, які раніше так само брехали, грабували та заробляли на крові і відкатах», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що держзакупівлі повернулися на рівень до повномасштабної війни.80% грошей витрачаються через Prozorro. Про це повідомляє пресслужба міністерства економіки.