Хаотичне бронювання працівників призведе до колапсу в економіці — експрет

Якщо в країні не вистачає кадрових військових, не треба мобілізувати всіх, використовуючи хаотичну модель бронювання працівників. Щоб виправити ситуацію варто залучати приватні воєнні корпорації (ПВК).

Юрій Гаврилечко
Юрій Гаврилечко

Про це під час ефіру заявив експерт з економічних та політичних питань Юрій Гаврилечко.

«Війна високотехнологічна і потребує безліч коштів. Якщо економіка не працює, то партнери не будуть нас постійно забезпечувати зброєю. Так не буває. А хаотичне бронювання працівників призведе до колапсу в економіці. Мало того, де за 10 років з початку війни законодавчі зміни, які б дозволили Україні використовувати війська союзників? В Конституції закріплено наш шлях до НАТО. Що заважало врегулювати розміщення військового контингенту наших союзників на вітчизняних базах. Також, що заважає ухвалити закон про приватні воєнні корпорації. Треба використовувати будь-які можливості і приватні військові корпорації», — каже Ю. Гаврилечко.

На його думку, для того, щоб в Україні почали працювати приватні військові корпорації, це треба врегулювати на законодавчому рівні.

«Нагадаю, що під час військових дій в Іраці, США з найсильнішою армією в світі використовували приватні корпорації та ПВК для того, щоб вирішувати певні завдання. Більш того, військові не мають забезпечувати себе технікою та всім іншим. Тому без певних законодавчих змін й нікуди не підемо», — резюмує Ю. Гаврилечко.