В Україні має з’явитися концепція національної безпеки — Заслужений юрист

Концепція має бути дороговказом для роботи всіх державних та недержавних органів й громадян України. В ній мають бути всі загрози та виклики.

Микола Голомша
Микола Голомша

Про це під час ефіру заявив заслужений юрист України, політик Микола Голомша.

«Ми вже дозріли до цього. Тому президент має дати на затвердження Верховної Ради концепцію національної безпеки, або стратегію національної безпеки. В ній мають бути всі загрози та виклики. Все має бути прогнозовано. І ця концепція має бути дороговказом для роботи всіх державних та недержавних органів й громадян України. Зокрема, має бути продумана кожна дія державного апарату та країни по відбиттю ворога. Адже сьогодні відчувається деякий розгардіяш», — каже М. Голомша.

За його словами, стратегії нацбезпеки має бути викладена позиція президента, щодо боротьби з корупцією, яка набула загрозливих масштабів в Україні.

«Напочатку повномасштабної війни уряд прийняв правильне рішення — послабив тиск на бізнес, давши йому можливість працювати. А що відбувається зараз? Вже закінчилась війна? Тому Гетманцев має розуміти, що не має виконувати під козирок всі приписи Міжнародного валютного фонду, адже ми у війні. Тому треба вміти відстояти позицію України», — резюмує М. Голомша.