Для рф грузини стали боягузами — Абашидзе

Після агресії росії проти Грузії у 2008 році, влада через пів року вирішила все забути. Хоча в Грузії було те ж саме, що кацапи робили в Бучі.

Манана Абашидзе та Володимир Тетерук
Манана Абашидзе та Володимир Тетерук

Про це під час ефіру заявила громадська діячка, кореспондент грузинського медіа-ресурсу «Формула» в Україні Манана Абашидзе.

«У Грузії помилок було дуже багато. По-перше, країна та кожен громадянин мав одразу визнати, хто така росія. Цього не відбувалося. Хоча у 2008 році у нас з'явися ворог — рф. Був страх та розпач, але потім у владі вирішили все забути, бо Грузія — туристична мекка. Тому потрібні гроші, бо культура та економіка поза політики. Адже пройшло пів року після війни, і міністр культури заявив, що нехай росіяни їдуть, будемо дружити культурами. Після чого для рф грузини стали боягузами», — каже М. Абашидзе.

Вона підкреслила, що після агресії рф проти Грузії у 2008 році, ніхто не розповідав, скільки було знищено цивільних людей.

«Хоча в Грузії було те ж саме, що кацапи робили в Бучі», — зазначає М. Абашидзе.

Вона підкреслила, що колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі сам запустив російську гідру в Україну.

«Вся нинішня верхівка влади у Грузії мала російське громадянство. Хоча партія Грузинська мрія стала проросійською десь 5 років тому. Вони зрозуміли, що альтернативи їм немає, бо дуже слабка опозиція, яка не вірить у свою перемогу. Тому сьогодні в Грузії виникла політична криза. Опозиція не знає, як розмовляти з молоддю, яка вийшла на вулиці з протестами. Опозиція має зрозуміти, що ця молодь є їх електоратом, який треба слухати та гуртуватися навколо нього. Однак команда Саакашвілі вже немає шансу на політичне майбутнє. Коли прийшла Грузинська мрія, його партія почалася розчинятися. Когось підкупили, хтось покинув країну або ж відійшов від політики», — підкреслює громадська діячка.

За її словами, поліція в Грузії бере приклад з рф.

«По-суті, на останніх акціях протесту в країні, грузинська поліція перетворилася на Беркут, який б’є людей. Молодь боїться, що Грузія перетвориться на московщину. Адже закон про іноагентів стосується правозахисних організацій та ЗМІ, які працюють в Грузії», — резюмує М. Абашидзе.