Чому Угорщина хоче мати особливий статус у НАТО через Україну

Угорщина використовує українську карту для того, щоб досягати власних інтересів.

Віктор Орбан
Віктор Орбан

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Угорщина багато чого хоче. Очевидно, що вони використовують українську карту для того, щоб досягати власних інтересів. Це відбувається, як на рівні ЄС так і на рівні НАТО. Однак це показує, що сьогоднішня влада Орбана в жодному разі не слідує західним стандартам, на яких було побудовано НАТО. Тому на місці інших членів Альянсу я б задався питанням, а чи доцільно мати такого нестабільного партнера, як Угорщина», — каже І. Чаленко.

На його думку, для того, щоб НАТО вступило у війну проти рф та підтримало Україну, потрібно колективне рішення 32 країн.

«Однак в рамках Альянсу важко досягати консенсусних рішень. Водночас ми збільшується кількість країн членів Альянсу, які допомагають Україні. Тож Угорщина на своєму рівні може блокувати все, що завгодно, все одно Україна буде отримувати допомоги», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що Угорщина працює над «переосмисленням» свого статусу членства в НАТО, щоб потенційно уникнути участі у майбутніх операціях за межами Альянсу і посиленої підтримки України з боку НАТО, заявив угорський прем'єр Віктор Орбан.