Експерт прокоментував ремонт київського садочка за 220 млн під час війни

Ремонт садочка на Позняках за 220 млн гривень та відкриття моста Хвилі заради нового парка на Оболоні під час війни неприпустимо. Адже кошти в першу чергу мають йти на ЗСУ.

Експерт прокоментував ремонт київського садочка за 220 млн під час війни
Експерт прокоментував ремонт київського садочка за 220 млн під час війни

Про це в коментарі i-ua.tv заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг, експерт сфери ЖКГ Олег Попенко.

" Якщо виділяти кошти на ремонт садочка, який було відкрито у 2018 році, тоді питання до тих, хто вводив його в експлуатацію, чому потрібно виділяти такі величезні кошти? Для більш фахового висновку треба дивитися документацію згідно з якою планується ремонт. До речі, до війни в столиці планували добудовувати ще один поверх у школах та садочках, через нестачу місць для дітей. До речі, в Дарницькому районі одна з найбільших проблем — нестача садочків. На одне місце в садочку — 56 дітей. Однак в першу чергу кошти з місцевих бюджетів потрібно направляти на захист країни та на потреби ЗСУ".А вкладати кошти у ремонт дошкільних навчальних закладів наразі нема потреби, — каже О. Попенко.

На його думку, кошти з ремонтів та благоустрою міста треба віддавати на фронт.

«Зокрема, це стосується скандального мосту Хвиля на Оболоні. За словами мера Кличка, міст побудовано за кошти меценатів. Однак паралельно з цим виділяється 240 млн гривень з міського бюджету на те, щоб на острові, куди йде міст, зробити парк. Тобто куди виділяється 240 млн під час війни? На парк під час війни? Тому на це мають звернути увагу правоохоронні органи», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що у Києві завершили будівництво пішохідного мосту-хвилі на Оболонський острів. Цей міст з'єднує Оболонський острів і парк «Наталка» біля Оболонської Набережної.

Раніше управління освіти Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) має намір виділити близько 220,3 млн гривень на заходи з енергозбереження та благоустрою у дитячому садочку № 799 по вул. Степана Олійника. Завершити всі необхідні роботи потрібно до кінця 2025 року.

Про це стало відомо з оголошення в електронній системі публічних закупівель Prozorro.