Виводять кошти — адвокат про мільйонні зарплати правління «Укренерго»

В «Укренерго» мають пояснити на підставі чого, у їх членів правління в середньому зарплата складає до 2 млн грн в місяць.

Руслан Повразюк
Руслан Повразюк

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив експерт з митного права, адвокат Руслан Повразюк.

«Якщо вони такі фахівці, то масштабуймо такий бізнес в нашій країні, щоб всі отримували 2 млн таким чином. Однак, скоріш за все, таким чином, просто виводять кошти», — каже адвокат.

Він підкреслив, що через підвищення тарифів на світло для населення у два рази. здорожчають всі товари та продукти.

«Все це ляже на плечі кінцевого споживача», — каже адвокат.

Також він розкритикував політику держави відносно мобілізації та підвищення податків під час війни.

«Пропозиція про збільшення податків прийшла з комітету нардепа від Слуги народу Гетманцева. Тому нічого гарного від цього чекати не варто. Крім того, все це ще перетинатися з поновленим законом про ТЦК. У мене є три клієнти, на підприємствах яких після оновленого закону про мобілізацію, було скорочено 115 чоловіків. Люди вийшли зі штату та не будуть отримувати офіційну зарплату. Вони йдуть в тінь. Тобто бізнес перейде у тінь і виплати будуть в конвертах. Тому мета, яку поставила держава — наповнення держбюджету не буде досягнута», — каже Р. Повразюк.

На його думку, що перед тим, як обкладати населення податками, чиновники мають почати їх сплачувати та затягувати пояси на рівні з народом.

" На жаль в нашій країні поки це неможливо зробити. Однак це потрібно робити у майбутньому. У нас немає середнього класу. А тільки зовсім збіднілий народ та чиновники, які отримують зовсім інші доходи. Адже та частина, яка наповнювала бюджет або виїхала з країни, або втратила роботу. А фінансова політика, яка ведеться з боку держави, просто виведе бізнес в тінь, який ще залишився на території України. А постраждає найнезахищеніша частина населення — пенсіонери, вчителі, лікарі", — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що в"Укренерго" відмовились називати зарплату голови правління Володимира Кудрицького. Замість того в компанії озвучили зарплату всього правління (Кудрицький та чотири члена правління). Так, середня місячна зарплата для одного члена правління сягає більше 2 млн грн. При тому розмір зарплат значно відрізняється залежно від місяця.