Поставивши Конституцію на паузу, Зеленський припинив свої повноваження — правозахисник

Поставивши Конституцію на паузу, президент Володимир Зеленський припинив свої повноваження.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

Українці мають вчитися захищати свої права. Адже гарант каже, що Конституція на паузі. В такому випадку президент має негайно скласти повноваження, адже він не може надалі займати цю посаду. Якщо Зеленський не призначає вибори, то він не визначає права українського народу. Тому кожен українець має право подати заяву про кримінальне правопорушення, щодо його права на вибори Володимиром Зеленським. Навіть у найдемократичнішій країні у світі — рф, відбулися вибори. Так, вони були сфабриковані, але це вже інше питання. Однак чому Зеленський ставить Конституцію на паузу. За що ми тоді воюємо, для чого хлопці гинуть?", — зазначає правозахисник.

Він підкреслив, що В. Зеленський визнає, що не є представником українського народу.

«Тоді хай їде туди, чий народ він представляє. Тому він не може бути гарантом і мають відбутися президентські вибори. Для цього кожен українець має подати заяву до Генпрокурора та прокурора ЄС. Ми маємо захистити свої права та демократію в країні. Адже поставивши Конституцію на паузу, президент припинив свої повноваження і це повинен знати кожен. Тому у нас сьогодні немає гаранта, бо президент склав повноваження. Тому він повинен піти добровільно зі своєї посади», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування щодо змін за 5 років на посаді президента Володимира Зеленського. 43% бачать погіршення в демократії, а 49% — в економіці.

Про це свідчать результати опитування, оприлюднені 4 червня.