Чернишов та Кулеба: політолог прокоментував нові перестановки в уряді

В уряді не вистачає очільників профільних міністерств. Однак треба призначати людей, які б несли політичну відповідальність за конкретні напрямки.

уряді є багато вакансій та не зайнятих місць
уряді є багато вакансій та не зайнятих місць

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

«У нас понад місяць немає профільного міністра інфраструктури. У нас не вистачає очільників профільних міністерств. Плюс ми розуміємо, що зараз попри оптимізацію міністерств та скорочення їх на третину в темі Мінінфраструктури зрозуміло, що міністерства будуть ділити назад. Виділяти Мінрегіон та Мінгромади, як окреме міністерство. Адже тема регіональної політики пішла на другий та третій план. Особливо це відчутно під час війни. Тому з точки зору форматувань міністерств це треба робити. А з погляду Олексія Чернишева та Олексія Кулеби, очевидно, що це компромісне рішення серед декількох башт української влади. Тому в такому випадку це краще рішення, що могло бути. Також мова йшла про міністра агрополітики. Нібито про Висоцького, але йому поки заважає справа НАБУ», — каже політолог.

За його словами, в уряді є багато вакансій та не зайнятих місць.

«Досі просаджено питання щодо міністерства ветеранів або міністерства культури та інформаційної політики. Очевидно, що це питання буде чекати повного перезавантаження уряду. Адже ця тема нікуди не зникає. Можливо вона буде відсунуте на осінь. А після історії з Курабаковим та компанією зрозуміло, що з цієї історії треба виходити. Хоча б призначати людей, які б несли політичну відповідальність за конкретні напрямки. Наразі цього не відбувається. Тож призначення потрібні. Набагато гірше, коли призначень взагалі немає», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що пост глави новоствореного Міністерства регіональної політики може обійняти заступник голови Офісу президента Олексій Кулеба. А на посаду голови Міністерства інфраструктури нардеп Я. Железняк називає фаворитом голову правління «Нафтогазу України» Олексія Чернишова, який, очевидно, також стане віце-прем'єром.