США дозволили Україні бити їхньою зброєю по рф не лише поблизу Харківщини

Сполучені Штати дозволили Україні застосовувати американську зброю для ураження будь-яких російських сил, що атакують через кордон, а не лише тих, що розташовані поблизу Харківської області.

США дозволили Україні бити їхньою зброєю по рф не лише поблизу Харківщини
США дозволили Україні бити їхньою зброєю по рф не лише поблизу Харківщини

Про це пише Politico з посиланням на радника з нацбезпеки США Джейка Саллівана і двох неназваних американських посадовців.

Салліван пояснив, що угода з Україною про удари американською зброєю по росії поширюється на будь-яке місце, де російські війська перетинають кордон з російського на український бік, щоб захопити українську територію.

Він також зауважив, що росія дала зрозуміти, що може атакувати місто Суми, яке розташоване неподалік кордону з рф. Салліван зазначив, що якщо це станеться, ця політика застосовуватиметься і там.

«Не про географію йдеться. Річ у здоровому глузді. Якщо росія атакує або має намір атакувати Україну зі своєї території, то є сенс дозволити Україні завдати ударів у відповідь по силах, які б’ють по ній з іншого боку кордону», — сказав Салліван.

Також речник Пентагону Патрік Райдер 20 червня заявив, що використання Україною зброї проти російських військ не обмежується територією поблизу Харківщини з російського боку.

«Оскільки ми бачимо, як російські війська ведуть вогонь через кордон, здатність України вести вогонь у відповідь по цих наземних військах, використовуючи боєприпаси, надані США, є самообороною», — зазначив Райдер.