Майже 2,8 млн грн збитків на вивезенні відходів: у столиці підозру отримав посадовець КМДА

Організатор корупційної схеми з розкрадання коштів міського бюджету — керівник одного з Департаментів Київської міської ради, який відповідає за захист довкілля. Йому загрожує до пʼяти років увʼязнення.

у столиці підозру отримав посадовець КМДА
у столиці підозру отримав посадовець КМДА

Оперативники управління стратегічних розслідувань у м. Києві спільно зі слідчими слідчого управління столичного ГУНП встановили, що у 2022 році між замовником послуг — Департаментом КМДА і фірмою-підрядником, було укладено низку договорів на збирання, перевезення, зберігання та переробку відпрацьованих шин на території міста. Тоді переможцем на право вивезення відходів стала одна з профільних комерційних організацій.

Як стало відомо у ході слідства, за вказівкою посадовця угоди укладалися за цінами значно вище ринкових, а їх загальна вартість склала майже 4 млн грн. Для виконання умов договору фірма-підрядник додатково уклала договір субпідряду з іншим представником підприємницької діяльності, проте з повного переліку визначених робіт він здійснив лише перевезення шин до місць зберігання. Як наслідок, умови контракту виконані не були, а проведені експертні дослідження підтвердили факт нанесення збитків місцевому бюджету міста Києва на майже 2 800 000 грн. На підставі зібраних доказів поліцейські повідомили про підозру директору одного з Департаментів Київської міської ради (КМДА). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура.