В Києві подружжя ексслужбовців привласнело гуманітарку на майже 3,6 млн

Поліцейські Києва викрили подружжя ексслужбовців організації Червоний Хрест у привласненні гуманітарної допомоги на майже 3,6 млн грн та продажу фіктивних посвідчень волонтерів.

В Києві подружжя ексслужбовців привласнело гуманітарку на майже 3,6 млн
В Києві подружжя ексслужбовців привласнело гуманітарку на майже 3,6 млн

Слідчі главку поліції Києва за оперативного супроводження працівників УСР у м. Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили екскерівницю однієї з районних організацій Товариства Червоного Хреста України у привласненні гуманітарної допомоги, а також її чоловіка — колишнього волонтера, який займався підробкою посвідчень членів волонтерської організації.

Поліцейські встановили, що представники одного з благодійних фондів передали районній організації продукти харчування, засоби гігієни та інші необхідні речі, які, ті повинні були передати громадянам зі статусом ВПО, а також медичне обладнання, для передачі в заклади охорони здоров’я. Однак, посадовиця гуманітарної організації підробила акти приймання-передачі медичного обладнання та заволоділа гумдопомогою.

Під час проведення інвентаризації, було встановлено нестачу товарів гуманітарної допомоги на суму майже 3,6 мільйони гривень, які призначалися для переселенців.

Правоохоронці також викрили у злочинній діяльності чоловіка правопорушниці — ексволонтера тієї самої гуманітарної організації, який виготовляв фіктивні посвідки волонтерів для усіх бажаючих громадян за 1 300 гривень. Наразі, слідчі встановили трьох громадян, які скористалися такою «послугою». Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили пакунки з гуманітарною допомогою на суму понад мільйон гривень, 7700 доларів, автомобіль, більше 150 підроблених посвідчень членів волонтерської організації, штампи, печатки та відтиски різних організацій та пакунок з амфетаміном. Ексслужбовицям оголошено про підозру.