Україна зможе зупинити наступ ворога, якщо їй дозволять бити зброєю Заходу по тилу у рф — ISW

В Інституті вивчення війни США розповідають, що якщо західні союзники дозволять захисникам бити наданою зброєю по військових об’єктах будь-де у росії, то ЗСУ зможуть зупинити масштабні наступальні операції окупантів.

Україна зможе зупинити наступ ворога
Україна зможе зупинити наступ ворога

В останньому звіті ISW наведено приклад, коли у кінці червня Сили оборони вдарили по командному пункту російського полку в Бєлгородській області. Там могла бути іноземна зброя.

Цей об'єкт знаходився менш ніж за кілометр від кордону з Харківською областю, тож очевидно, що для наступу ворога на цьому напрямку він мав важливе значення. Експерти вважають, що його уразили з допомогою французької високоточної бомби Armement Air-Sol Modulaire Hammer.

«Це підтверджує той факт, що Україна може зірвати російські наступальні операції, якщо країни Заходу продовжать скасовувати обмеження на використання ЗСУ своїх озброєнь для ударів по військових об'єктах в росії, — наголошують в ISW. — Україна повинна мати можливість використовувати надану Заходом зброю, зокрема ракети ATACMS, для ударів по російських військових цілях в оперативному тилу і глибокому тилу рф, щоб суттєво підірвати ворожі операції в широкому масштабі».


Джерело: ISW