рф не потрібен мир, бо вона хоче знищити українство — дослідник геостратегії

Сьогоднішній обстріл дитячої лікарні Охматдит свідчить, що росії не потрібен мир і з нею немає про що домовлятися. Єдина мета рф — знищення ЗСУ, щоб потім провести геноцид української нації в набагато зручніших обставинах.

Олег Магалецький
Олег Магалецький

Про це під час ефіру на i-ua.tv повідомив дослідник геостратегії та геополітики Олег Магалецький.

«Будь-яка домовленість з росією або російською імперією, не варта навіть паперу, на якому її підписали. Тому ніякого миру з державою терористом і останньою колоніальною країною в Європі не може бути. А наравити, які вони вчергове намагаються про нейтральний статус України, табу на наше членство в НАТО, демілітаризація та денацифікація, це те, що рф робила в Україні останні 10 років. Починаючи з анексії Криму. А після війни на Сході кремль розпочав повномасштабну війну в Україні з тими же закликами. На жаль, партнери та союзники рф продовжують повторювати ті ж саме заклики. Насправді єдина мета — знищення ЗСУ, щоб потім провести геноцид української нації в набагато зручніших обставинах», — каже геополітик.

За його словами, ми не маємо погоджуватися на будь-які перемовини з рф, крім деокупації всієї території України. Припиняють бойові дії, обстріли та виплачують репарації. Адже у рф наразі немає жодної потреби для миру з Україною.

«На Заході сподівалися, що рф вдасться „замирити“. Однак сьогоднішніми діями з ракетного обстрілу Києва, зокрема, дитячої лікарні Охматдит, рф показала, що з нею немає про що домовлятися. Адже в кремлі порушують всі домовленості та не визнають міжнародного права й цивілізованих норм. Зокрема звичаїв ведення війни, які вони постійно порушують. Адже рф нанесла удари по цивільним об'єктам та лікарням. Зокрема, по дитячій лікарні, де лікують онкохворих. Крім того, вони розстрілюють військовополонених, бомбардують цивільні будинки, знищують міста. Наприклад, Бахмут, Вовчанськ і багато інших населених пунктів», — підреслив експерт.

Він підкреслив, що це війна не за території, а війна проти свободи та лібералізму. Крім того, путін ніколи не приховував, що планує відновити радянський союз.

«рф не потрібен мир, їм потрібно знищити українську державність, як приклад успішної та незалежної від москви республіки. Також їм треба знищити українську націю, яка не згодна бути шароварщиною, а хоче бути політичною нацією. Тому рф, хоче в другий раз знищити нашу націю, як це робила 80 років назад під час голодомору», — резюмує експерт.