Уряд забронював від мобілізації 100% грантоїдів, спровокувавши зростання ухилянтів — експерт

Уряд на 100% бронює грантоїдів, які відстоюють інтереси інших країн, і такими рішенням Кабмін множить ухилянтів через відчуття великої несправедливості у суспільстві.

Уряд забронював від мобілізації грантоїдів, спровокувавши зростання ухилянтів
Уряд забронював від мобілізації грантоїдів, спровокувавши зростання ухилянтів

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Причому грантоїдів забронювали на 100%. Це стосується різних сумнівних організацій, які отримують іноземне фінансування. Тобто чиновники сидять в тилу, а за них мають йти воювати звичайні українці. Ось вам і вся справедливість. А її відсутність завжди зменшує мотивацію. Люди мають бачити, що так звана еліта теж захищає батьківщину. Не можна воювати з країною агресором лише за рахунок селян та звичайних людей. А зниження мотивації воювати, через відсутність справедливості, дуже небезпечно для воюючої країни Адже замість того, щоб йти до лав ЗСУ грантоїти пишуть реформи, що треба під час війни та економічної кризи запроваджувати пенсійну реформу та збільшувати ціни та тарифи «, — каже А. Павловський.

За його словами, уряд не розуміє, що все це негативно вливає на мотивацію українців захищати власну країну.

«В Кабміні відірвалися від повсякденного життя. В них пропало відчуття елементарної справедливості, яке повинно бути у суспільстві. Хоча їхні грантодавці є предствниками інших держав, установ та організацій. Тому вони переслідують свою певну мету та в першу чергу захищають інтереси своїх держав, а не України. Тобто вони стоять на сторожі інтересів своїх грантодавців, які дають їм кошти за кордоном. А інтереси українців та України й національними інтересами вони зовсім не переймаються. У нас було популярним гасло — закон один для всіх. Тобто, бронювання та відстрочка має бути в першу чергу для працівників оборонних підприємств. Якщо ж ні, то все це надумані причини. І такими рішенням уряд і множить у ухилянтів відчуття великої несправедливості у суспільстві», — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що низка неурядових організацій та підприємств, які займаються політичними питаннями і отримують іноземне фінансування, мають повне — на 100% - бронювання від мобілізації. Про це свідчить документ Кабміну.