Навіщо Орбан зустрінеться з Трампом у Флориді після саміту НАТО — відповів експерт

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрінеться з колишнім президентом США Дональдом Трампом у Флориді, щоб показати власну значимість та зміцнити стосунки.

Віктор Орбан та Дональд Трамп
Віктор Орбан та Дональд Трамп

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Це так званий візит миру 3−0. Нагадаю, що Орбан зустрічався з лідером Китаю, після цього з Ердоганом, а тепер їде до кандидата в президенти США. Тобто це продовження так званого мирного турне. Адже Орбан набиває собі балів потужного комунікатора зі всіма умовними гравцями. Тобто з США, московою, Пекіном, Києвом та ЄС. Також Орбан хоче вкотре підкреслити свою близькість до Трампа. Адже він ставить на його перемогу на президентських виборах. Таким чином Орбан хоче показати власну значущість. Наприклад, він буде показувати результати групи „Патріоти за Європу“, сформованої за ініціативи Орбана і таким чином показати, що в ЄС є сили, які будуть серйозно підтримувати Трампа, якщо він стане президентом», — каже І. Чаленко.

На його думку, зустріч між Д. Трампом та В. Орбаном з одного боку має геополітичний нарис, але з іншої направлена на зміцнення стосунків між ними.

Нагадаємо, що Орбан зустрінеться з колишнім президентом США Дональдом Трампом у Флориді в четвер, 11 липня.