Замість африканців в Україну треба завозити європейців та американців — експерт

Європейцям та американцями дуже цікаво приїхати в Україну для її розбудови. А для відродження країни має запрацювати мультинаціональна економіка.

Руслан Соболь
Руслан Соболь

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив голова Асоціації власників малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

«На жаль, тільки на національному ґрунті ми втратили шанс відбутися, як сильна та незалежна держава. Однак ситуацію можна виправити. Для відродження країни має запрацювати мультинаціональна економіка. Тобто, ми змушені будемо залучати сюди людей з інших юрисдикцій та країн. І краще, щоб це були європейські країни або ж інвестиції з США. Для того, щоб підтримка була не тільки технологіями і фінансовим ресурсом, а й генетичним фондом. Зокрема, багатим та історичним. В такому випадку будуть нові підходи, на чолі з людиноцентризмом», — каже експерт.

За його словами, Україна може брати приклад з США, де мультинаціональність. Адже виклики перед нашою країною дуже великі.

«Самостійно ми навряд чи витримаємо, тому нам потрібна підтримка. Україна може стати міні Америкою, куди приїжджають люди зі всього світу та знаходять себе. Адже там у всіх рівні права й колективні можливості та створюють додаткову вартість товарів та послуг в своїй країні німцями, індусами, українцями або ж американцями. Так саме може бути в Україні. Головне, щоб вони жили, працювали та виробляти товари в Україні», — каже експерт.

На його думку, європейцям та американцями дуже цікаво приїхати в Україну для її розбудови. Адже їх ринки перенасичені, а в Україні в них будуть нові можливості.

«А тут майже всі сектори економіки будуть мати нові можливості. Це машинобудування, літакобудування, ракетобування, та всі інші виробництва, енергетика, електроніка, легка промисловість. Наразі все розваллено, і нічого немає. Але ми маємо мільойни можливості відновитися з нуля, — резюмує Руслан Соболь.

Нагадаємо, що ООН прогнозує скорочення населення України до 15 млн у 2100 році.