Україна має увійти до нового військово- політичного союзу — аналітик

Зараз перед Британією стоїть серйозний виклик, як вони будуть забезпечувати безпеку на європейському континенту.

Україна має увійти до нового військово- політичного союзу
Україна має увійти до нового військово- політичного союзу

Про це i-ua.tv заявив керівник Центру громадської аналітики Вежа Валерій Клочок.

«Якщо брати російсько- китайські відносини, то вони мають певний характер. Вже впродовж багатьох років рф та КНР проводять спільні військові навчання. Це стандартна ситуація. Зараз також проходять військові навчання у Білорусі, де також є китайські військові. Тому Китай підтримує зв’язки з багатьма країнами й в тому числі й з росією. Однак заява керівника стратегічного огляду оборонного потенціалу Британії Джорджа Робертсона про те, що Китай і рф становлять „смертельну“ загрозу для Британії та НАТО є цікавим моментом для світу та України. А Білий дім, хто б туди не прийшов до влади, не обіцяє євроатлантичної співпраці. Навіть за президентства Трампа, вона буде ще гіршою. Тому перед Британією стоїть серйозний виклик, як вони будуть забезпечувати безпеку на європейському континенту. А заява Джорджа Робертсона свідчить про те, що вони залишаються прихильниками політики створення нових умовних військово-оборонних союзів для того, щоб стримувати російську та китайську агресію», — каже В. Клочок.

На його думку, те, що Китай, рф, КНДР та Іран почали співпрацювати між собою дуже активно, бентежить весь світ.

«Про це говорять всі. Навіть Трамп в інтерв’ю Bloomberg. До речі, він звинувачує у цій співпраці чотирьох країн очільника Білого дому Байдена. Тому США дали більше самостійності британцям у питаннях формування військово-політичних блоків без участі Вашингтону, щоб підвищити безпеку на європейському континенті. Мова йде не про НАТО, а інший військово- політичний союз, куди зможе увійти Україна, навіть, у стані війни. А під новий військово- політичний союз буде створено новий статут, який передбачатиме допомогу України в окреслених межах», — каже експерт.

На його думку, у новий військово-політичний союз можуть увійти Данія, Естонія, Фінляндія, Ісландія, Латвія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Фінляндія, Швеція, Британія, Польща, Румунія і навіть Туреччина. Також сюди може увійти Франція, як ядерна держава та Україна. Адже всім цим країнам дуже важливо, щоб фронт не посунувся на Східні кордони Європи", — резюмує В. Клочок.

Нагадаємо, що Китай та росія становлять «смертельну» загрозу для Британії та НАТО загалом.

Про це заявив керівник стратегічного огляду оборонного потенціалу Британії Джордж Робертсон.