Boeing та «Антонов» підписали меморандум про співпрацю в сфері обслуговування безпілотників

Американська корпорація Boeing та українське державне підприємство «Антонов» підписали попередню угоду, яка сприятиме співпраці в сфері обслуговування безпілотних літальних апаратів.

Boeing та “Антонов” підписали меморандум про співпрацю
Boeing та “Антонов” підписали меморандум про співпрацю

Меморандум може прокласти шлях для спільної роботи двох компаній над безпілотними системами для підтримки української оборонної промисловості.

Зокрема, співпраця відкриває для «Антонова» можливість отримати інженерну підтримку від Boeing.

Крім того, йдеться про навчання, логістичну підтримку та технічне обслуговування американських безпілотників, зокрема, таких як ScanEagle.

«Ми раді продовжити співпрацю з компанією „Антонов“ для підтримки розвитку та економічного зростання України», — заявив гендиректор оборонного підрозділу Boeing Тед Колберт.

Водночас генеральний директор ДП «Антонова» Євген Гаврилов сказав, що угода може сприяти подальшому розвитку української оборонної промисловості, додавши, що компанія дуже задоволена співпрацею з Boeing.

«Ця угода відкриває абсолютно новий рівень можливостей для впровадження новітніх та найбільш ефективних рішень — на додачу до можливості майбутніх проєктів з Boeing в аерокосмічній та оборонній промисловості», — сказав він.