Зброя — лише інструмент, який надає суб’єктність — громадський діяч

Свободи громадян України написані лише на паркані, їх нема. А зброя — інструмент, який надає суб’єктність.

Веніамін Тимошенко
Веніамін Тимошенко

Про це під час ефіру заявив громадський діяч і голова Об'єднання незалежних профспілок авіапрацівників Веніамін Тимошенко.

«Є активна частина громадянського суспільства, яка тисне на владу, щоб впроваджувати необідні зміни, відстоювати інтереси, бо достукатися до кабінетних неможливо. Громадяни отримують відписки, бо їх інтереси в масштабах держави не існує. Є тільки обов’язки громадян платити податки та піти на фронт вмерти захищаючи країну. Все. Ніяких свобод у громадян немає. Вони просто написані на паркані», — каже В. Тимошенко.

Експерт зазначає, що він є одним з адептів тотального озброєння українців.

«Теза, що президент країни, в якій є мільйони озброєних громадян поводиться інакше, ніж президент країни, де громадяни мають лише телевізор — практична площина. Тобто якщо ти не суб’єктивний, то з тобою можна робити все, що завгодно. Уявіть, що в Україні є 20 млн власників зброї, які об’єднані спільною метою. Тобто є різниця між населенням країни. Навіть психологічно керувати такою спільнотою, у якої є зброя, і вона знає, що хоче, набагато складніше, ніж суспільство, яке ми маємо зараз. Тому не потрібна зброя заради зброї. Насправді зброя — лише інструмент, який надає суб’єктність. Якщо ти не суб’єктний, то зброя і так нічого не дасть. Але, якщо ти домагаєшся своєї суб’єктності, ти активний і розумієш свої інтереси та суспільства, то зброя тут просто інструмент. Не треба йти стріляти. Адже президент розуміє, що він керує країною, де у людей на руках 20 млн зброї», — резюмує В. Тимошенко.