Україні треба розбити союз Ватикану з кремлем — політолог

Володимир Зеленський зустрівся держсекретар Ватикану, щоб розбити союз Ватикану з кремлем.

Україні треба розбити союз Ватикану з кремлем
Україні треба розбити союз Ватикану з кремлем

Про це в коментарі заявив політолог Віктор Небоженко.

«Для президента Зеленського та української дипломатії дуже важливо шукати добрих посередників. Щоб це був не проросійський Орбан. Адже Угорщина — католицька країна, а Орбан розповідає, що він католик № 1. Тому Зеленському важливо з’ясувати чи співпадає офіційна позиція Ватикану з позицією Орбана, чи ні, тому що вона є більш проукраїнською. Саме в цьому і полягає необхідність перемовин України та Ватикану. Якщо Ватикан стоїть за спиною Орбана, який стоїть за спиною путіна, то це дуже погано для України. Якщо ж Ватикан знайде в собі сили і стане на проукраїнську позицію, то Орбану, як католику буде складно зображати із себе слугу путіна», — вважає політолог.

Він підкреслив, що Ватикан це міжнародна організація. Вона може бути посередником у чому завгодно. Наприклад, на мирних перемовинах. Тому для України вважливо з’ясувати позицію офіційного Ватикану.

«Ватикан може запропонувати миротворчі послуги для України. І у Києва є шанс перетягнути Ватикан свій бік. Наразі Україна має з’ясувати, яку роль грає Ватикан та Папа Римський в антиукраїнській позиції Орбана. Тобто з якого часу католики та напівправославний путін знаходять спільну позицію проти України. Тому Зеленському треба розбити союз Ватикану з кремлем. Це наразі важлива задача для України», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що 23 липня В. Зеленський зустрівся з державним секретарем Ватикану кардиналом Пʼєтро Пароліном.