Британія та Німеччина підписали оборонний пакт у разі перемоги Трампа

Сполучене Королівство та Німеччина підписали оборонний пакт на випадок, якщо на президентських виборах у США переможе Дональд Трамп.

Британія та Німеччина підписали оборонний пакт у разі перемоги Трампа
Британія та Німеччина підписали оборонний пакт у разі перемоги Трампа

Відповідний документ підписав новий міністр оборони Сполученого Королівства Джон Хілі, де він зустрівся з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Насамперед дві країни побоюються про втрату того ж рівня підтримки від США, який триває нині за президентства Джо Байдена.

Головні напрямки, які можуть постраждати у разі президентства Трампа, — це експорт ракетних систем, отримання розвідувальної інформації від США та критично важливих систем для забезпечення захисту Європейських країн від кібератак.

Також пакт зможе забезпечити подальшу підтримку України у війні проти росії, оскільки Британія та Німеччина відіграють одні з найважливіших ролей у цьому.

«Наша нова оборонна декларація між Сполученим Королівством та Німеччиною започаткує глибокі, нові оборонні відносини, побудовані на спільних цінностях наших націй», — зазначив Хілі.

Співпраця також забезпечить інвестиції у виробництво озброєння та розвиток важливих напрямків, як-от ракети великої дальності, зокрема балістичні та крилаті ракети, системи протиповітряної оборони великої дальності, сучасні розвідувальні супутникові системи тощо.

«Угода зобов’язує обидві сторони нарощувати промислову координацію та спільні операції, водночас відстаючи набагато більше», — зазначає видання Politico.