Новий безпілотник рф знайшли на Київщині

У Київській області виявили збитий російський безпілотник невідомого типу.

Новий безпілотник рф знайшли на Київщині
Новий безпілотник рф знайшли на Київщині

Це сталося після нічної атаки ворожих дронів по Україні 24 липня.

Фото неідентифікованого безпілотника чорного кольору опублікував телеграм-канал «Полковник ГШ».

Цей безпілотник був збитий протиповітряною обороною чи придушений засобами радіоелектронної боротьби.

Він упав на відкритій місцевості та, судячи з фото, залишився майже неушкодженим.

За даними телеграм-каналу, російський БПЛА має радіопрозорий фюзеляж. Всередині у цьому розміщені дві ¾G-антени, модем із сім-картою.

Зазначений безпілотник має бортовий номер, який починається з російської літери «Ы», як в ударних БПЛА Shahed-136, якими Росія атакує Україну. У «Полковник ГШ» припустили, що це може свідчити про те, що цей безпілотник був виготовлений на російському підприємстві в Алабузі, де налагоджено випуск іранських «Шахедів».

За даними видання Defense Express неідентифікований безпілотник має розмах крила близько 2,5 метрів, а його довжина становить близько 2 метрів. З цих даних випливає, що його розміри менші за дрон-камікадзе Shahed-136.

Однак він так само побудований за схемою: літаюче крило з двигуном внутрішнього згорання у хвостовій частині зі штовхаючим гвинтом.

Збитий вже другий неідентифікований російський безпілотний літальний апарат за останній час свідчить про те, що російські окупанти продовжують випробовувати різні далекобійні дрони під час атак по Україні.