ЗСУ відновили втрачені позиції на Сіверському напрямку — ISW

Українські захисники відновили втрачені позиції на Сіверському напрямку, тоді як російські окупанти, ймовірно, втратили позиції на лівому березі річки у Вовчанську.

ЗСУ відновили втрачені позиції на Сіверському напрямку
ЗСУ відновили втрачені позиції на Сіверському напрямку

Речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко заявив 28 липня, що російська розвідувально-диверсійна діяльність на кордоні в Сумській області зменшилася, але не припинилася.

Ворог, ймовірно, більше не утримує позицій на лівому березі річки Вовча в межах Вовчанська.

За словами речника Харківського угруповання військ ЗСУ полковника Віталія Саранцева, російські армійці зазнають значних втрат і вичерпують свої обмежені резерви.

Він також зазначив, що противник використовує різну тактику на Харківському напрямку, іноді атакуючи невеликими групами за артилерійської підтримки.

Саранцев повідомив, що через українські удари війська рф на Харківському напрямку майже виключно перевозять особовий склад і боєприпаси та ведуть артилерійський вогонь з території росії, а не з північної частини Харківської області.

Як йдеться у звіті, українські захисники нещодавно відновили раніше втрачені позиції на Сіверському напрямку.

Геолокаційні кадри, опубліковані 27 липня, свідчать про те, що ЗСУ відновили втрачені позиції в західній частині Івано-Даріївки.

російські окупанти 27 і 28 липня продовжували наступальні дії в районі Верхньокам’янського, Спірного та Івано-Даріївки.

Загарбники продовжували 28 липня наступ у районі Часового Яру, проте підтверджених змін лінії фронту не було.


Джерело: ISW