Антидержавна діяльність — правозахисник про замовлення «зубів дракона» в Мирноград на кінець 2024 року

Замовлення «зубів дракона» в Мирноград, що на Донеччині, де в 6 км знаходиться лінія фронту, на кінець 2024 року, є антидержавною та злочинною діяльністю.

голів Покровська та Мирнограду треба притягнути до відповідальності
голів Покровська та Мирнограду треба притягнути до відповідальності

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

" Правоохоронні органи мають розслідувати, чому у прифронтових містах, зокрема на Донецькому напрямку, у містах Мирноград та Покровськ, не готувалися до наступу армії рф. Адже висадка квітів у прифронтовому Покровську під час війни, та замовлення зубів дракону на млн грн, аж на кінець 2024 року, є антидержавною та злочинною діяльністю. Це шкодить національним інтересам українського народу", — зазначає правозахисник.

На його думку, голів Покровська та Мирнограду треба притягнути до відповідальності.

" Щоб в майбутньому таке не траплялося. Адже неналежне використання бюджетних коштів відбувається у всіх містах країни. Зокрема, у Києві викидаються мільйони на бруківку та барабани. Однак досі жоден чиновник не був за це притягнутий до кримінальної відповідальності. Зокрема, це стосується мера Харкова, який роздерибанив мільярди гривень, а лінія укріплення не була побудована. Все тому, що Рада є саботажником, бо досі не прийняла закон про стан війни. Через це в країні не перевели економіку на воєнні рейки. А якщо бездіють нардепи та правоохоронці, то громада має прокидатися і робити все, щоб винних притягали до відповідальності. Адже відбувається антиукраїнська діяльність з метою власного збагачення. Чиновники вкрали кошти замість побудови захисних споруджень", — резюмує експерт.

Нагадаємо, що влада міста Мирноград у Донецькій області, яке знаходиться приблизно за 5 кілометрів від лінії фронту, замовила загороджувальні піраміди типу «ПЗ-1». На це вирішили витратити 32,4 мільйона гривень.

Про це свідчать дані із сайту електронної системи публічних закупівель Prozorro. Зазначається, що піраміди призначені перешкоджати просуванню танкових та моторизованих формувань противника.

Згідно з тендерною документацією, було закуплено 20 тисяч таких виробів. Проте тут важливо зазначити один момент. Термін постачання цих пірамід — до 31 грудня 2024 року.