Україна втратить Донбас — Снайпер ЗСУ

Через неналежну підготовку мобілізованих та нестачу озброєння, Україна втратить Донбас. Це лише питання часу.

Україна втратить Донбас
Україна втратить Донбас

Про це в коментарі i-ua.tv заявив командир групи спецпідрозділу ЗСУ, снайпер Костянтин Прошинський.

" У старих підготовчих центрах, там, де готують мобілізованих, таких, як Десна, де я бачив, як ведеться підготовка, її як такої насправді немає. Всі ці центри були створені при радянському союзі, тому підготовка військових залишилася на тому ж рівні — колоти дрова та бігати й ходити стройовим ходом. Хоч трохи і перебільшую, однак жодної підготовки там немає. Друга складова — нестача зброї. Це підтвердили у Пентагоні. Тому втрачання території на Сході відбувається у комплексі. Чи є прорахунки з боку командування, сказати важко, бо не служу у Генштабі. Однак на рівні бригад прорахунки є майже завжди. Це каже про неналежну підготовку середньої офіцерської ланки. Все це відбувається з початком війни і цю проблему ніяк не вирішили", — зазначає снайпер Костянтин Прошинський.

На його думку, наразі немає шансу швидко виправити ситуацію, яка відбувається на Сході зі втратою позицій.

«Не вірю, що є шанс швидко виправити ситуацію. Система військового керівництва та воєнної машини й підготовки армії залишилася совдепівською. Сьогодні нічого особливо не змінюється Хоча у глобальному масштабі є гарні бригади та батальйони. Однак ще раз повторюся, в цілому ситуація совдепівська і змінювати її ніхто не хоче. Напевно тому що військове керівництво закінчувало совдепівські університети та вчилося за старими книжками. Можливо їх все влаштовує. І якщо це не змінити, то будемо й надалі спостерігати таку ж тенденцію з втратою населених пунктів на Донбасі. Є велика ймовірність, що ми на жаль, втратимо Донбас, це лише питання часу», — резюмує Костянтин Прошинський.

Нагадаємо, що Україна втрачає важливі позиції вздовж східного фронту однією з причин чого, поряд із нестачею зброї, називають погану підготовку нещодавно мобілізованих солдатів. Про це пише Associated Press у четвер, 22 серпня, з посиланням на інтерв'ю з українськими командирами і солдатами, які говорили на умовах анонімності.