Якщо Україна звільнить від російських військ Придністров’я — кремль зламається — політолог

ЗСУ Треба повторити курський успіх на Придністров’ї та на прикордонних територіях Білорусі.

ЗСУ Треба повторити курський успіх на Придністров’ї
ЗСУ Треба повторити курський успіх на Придністров’ї

Про це в коментарі заявив політолог Віктор Небоженко.

«Слабкі місця для рф — це Курськ, прикордонні райони Білорусі та Придністров’я. Якщо Україна після Курську почне давити на Білорусь та звільнить від російських військ Придністров’я — кремль зламається. Тобто піде на переговори. В 1991-х роках москва скористалася слабкістю України та захопила частину Молдови — Придністров’я. З того часу там знаходиться ворожа база. Тому те, що Україна зробила у Курську, спочатку треба було зробити у Придністров’ї. Тобто очисти його від військ рф, які прямо погрожують Чернівцям, Львову та Вінниці. А Курськ загрожував тільки Сумам, які пережили навали військ рф в лютому 2022 року. Після закінчення операції у Курську, треба йти на Придністров’я», — зазначає політолог.

На його думку, операція у Курську показала слабкість російської імперії.

«Якщо кордон проривають, це означає, що імперія дуже хвора. Адже були порушені кордони путінської росії. Саме це є головним політичним ефектом. Адже кордони — це шкіра держави. Те, що ЗСУ змогли прорвати кордон рф — диво світового рівня. Те ж саме треба зробити з Білоруссю, яка пропустила війська рф на Київ. Про це не можна забувати. Тільки після цього в кремлі підуть на перемовини з Києвом для призупинення бойових дій. Однак Україна не зможе дипломатичним шляхом повернути всі території. Повернення всіх територій — вже друга політична задача», — вважає політолог.

На його думку, народи, які знаходяться у залежності від Кремля, побачивши, що кордони проривають, з часом почнуть бунти. Однак нас в першу чергу має хвилювати звільнення України.

«У рф є кілька дорогоцінностей. Це Калінінград, Крим, Придністров’я. Одну з них вони в нас забрали, а чи повинні забрати в них Придністров’я та допомогти братнім народам звільнити Калінінград. Це вже не буде не та росія. Це буде понівечена рф», — резюмує політолог.