В Україні є людський капітал, щоб робити чіпи, як на Тайвані — аналітик

Найкраще, що може зробити Україна для розвалу рф — стати розвиненою країною.

Михайло Федорів
Михайло Федорів

Про це під час ефіру заявив аналітик з фінансових ринків Михайло Федорів.

«Всі тоталітарні та терористичні режими були з’їдені зсередини. Адже демократія дає свободу та можливості. Люди які знаходяться в авторитарних режимах, також хочуть, що не вони все робили для держави, а й держава для них багато чого робила. Також треба зробити так, щоб з рф йшов віддік капіталу. Головна задача України — побудувати риночку державу з ринковою економікою. Для того, щоб Україна через 20 років увійшла до складу розвинутих країн. Україна може стати вітриною західного миру та розвитку. Тобто вона буде дійсно багатою. Для цього треба побороти корупцію. Саме це зламає рф. Як колись комунізм програв радянському союзу. Ми повинні показати, що вільне суспільство набагато краще кріпацтва. Тобто щоб дядя Вася з Челябінську хотів жити, як в Україні», — каже аналітик.

Він зазначив, що в Україні є величезні запаси сланцевого газу. Зокрема, у Полтавській, Донецькій та Харківській області.

«В умовах війни це розвивати дуже складно. Також потрібні сучасні західні технології. З західних компаній за добуток газу треба брати ренту. Крім газу, ми можемо виробляти все. Комп’ютери, телефони, мікросхеми. Україна може стати другим Тайванем. В Україні є людський капітал, щоб робити чіпи, як в Тайвані. Адже українці дуже розумні, талановиті та працьовиті», — резюмує аналітик.