В Україні почали нищити рибні господарства, щоб рейдернути об’єкт та набити кишені — представники СТРГ

Земельні аферисти почали нищити рибні господарства, щоб рейдернути об’єкт та набити кишені, виставивши його на аукціон. При цьому в Держагенції кинули напризволяще рибогосподарства, зробивши користувачів СТРГ цапами — відбувалайми.

Ігор Колісниченко, Сергій Горбаченко, Володимир Тетерук
Ігор Колісниченко, Сергій Горбаченко, Володимир Тетерук

Про це заявив представник СТРГ «Ладижинське водосховище» Ігор Колісниченко.

«Ми сьогодні не розуміємо де ворог, зовні чи в середині держави? Влада каже, що нам треба робочі місця, що треба доходи у бюджет і при цьому закриває рибні господства. В мене на обєкті працює 20 людей, сплачую понад 700 тисяч податків та 20 тон зариблюю, але прокуратури через рішення суду нас закриває та не дає працювати. Хоча Кабмін дав нам дозвіл працювати на водосховищі. Ми своїми коштами робимо зариблення водосховища. Це дуже потрібно для екології, бо товстолобик очищує воду, забираючи фітопланктон, чим усуває цвітіння води. Ми допомагаємо військовим, видаємо рибу, робимо все для нашої перемоги, а нас знищують. Прокуратура забороняє нам працювати. Тобто дати банку тушонки військовим. А нас роблять козлами відпущення, ми ще маємо відповідати за незаконне захоплення землі, яку ми не захоплювали, адже нам її надав у користування Кабмін — каже Ігор Колісниченко.

За словами офіцера-фронтовика, керівника спеціалізованого товарного рибного господарства (СТРГ) «Білоцерківське нижнє водосховище» Сергія Горбаченка, рибники пішли захищати державу на фронт, а в них відбирають водосховища.

«Чиновники на фронт не пішли, вони вигадують схеми, як грабувати країну. Тобто чиновники вигадали проблему і хочуть під неї вигадати закон заради інвестування. Адже чиновники заявили, що прийняли рішення врегулювати це питання на рівні законодавства. Однак зараз користувачі СТРГ несуть величезні збитки. В наслідок неправомірних дій прокуратури, у Вінницькій області керівник рибного господарства зазнав втрат на 2,5 млн з 40 га. Тобто держава шляхом відбору вирішила перерозподілити мільярдну галузь. Хоча в ДБР вже відкрили справу, щодо перевищення повноважень, щодо Білоцерківського нижнього водосховища. А все робиться для того, щоб рейдернути об’єкт та набити кишені, виставивши його на аукціон. Після чого об’єкт можна бути придбати в 10 раз дешевше. Тож як сюди захоче вкладати кошти іноземний інвестор, адже тут на ходу перевзуваються», — каже С. Горбаченко.

До речі, в Держагенції рибогосподарства заявили, що прийняли рішення врегулювати це питання на рівні законодавства. Однак, на сьогодні ДАРГ не зробили жодних перехідних положень.

«В ДАРГ нас просто кинули. Хоча ми все виконуємо і сплачуємо податки», — резюмує Ігор Колісниченко.