Експерт прокоментував заяву путіна про війну з НАТО за дозвіл бити Україні по рф

Заява президента рф володимира путіна про війну з НАТО за дозвіл бити Україні по росії зроблена для того, щоб створити негативний інформаційний фон. Наразі є високі шанси, що Україні дозволять бити в глиб рф.

Експерт прокоментував заяву путіна про війну з НАТО за дозвіл бити Україні по рф
Експерт прокоментував заяву путіна про війну з НАТО за дозвіл бити Україні по рф

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«путін пояснює це червоною лінією. Зокрема, що саме західні супутники дозволять наводити цілі на територію рф. Однак Україна запускає свої безпілотники і це не є червоною лінією. Тому це чергова заява путіна перед зустріччю Байдена з прем’єром Британії Стармером для того, щоб створити негативний інформаційний фон. До речі, окремі республіканці уже включилися у поширення цього меседжу. Тобто, що дозвіл бити західною зброєю в глиб рф спровокує рф на подальші дії», — каже політолог.

На думку політолога, якщо слідувати логіці путіна, то все озброєння, яке було передано Іраном та Північною Кореєю тепер безпосередньо задіяно у війні проти України.

«Думаю, що в Ірані та КНДР так не вважають. Тому все це підкреслює підступність заяви путіна. Однак аналогічні заяви про червоні лінії висловлені путіним раніше не давали погіршення ситуації для НАТО. Навпаки Україна отримувала більше допомоги», — зазначає політолог.

Експерт вважає, що є високі шанси, що Україні дозволять бити в глиб рф.

«Однак ми поки не знаємо, яку відповідь Блінкен отримав від Києва. Це був стратегічний приїзд Держсекретаря США. Не виключно, що він був пов’язаний з бажанням США, щоб Київ слідував стратегічній меті прописаній у документі, який було передано адміністрацією Байдена до конгресу США. Адже британці схиляють американців на прийняття відповідного рішення. Політика робиться на наших очах. Вірю, що отримаємо позитивний сигнал, щодо дозволу на застосування західної далекобійної зброї по території рф», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що кремлівський диктатор володимир путін в коментарі російському пропагандисту Павлу Зарубіну заявив, що дозвіл з боку Північноатлантичного альянсу Україні наносити удари по рф за допомогою західної зброї означає «пряму участь» НАТО у війні з РФ.

За його словами, українська армія «не може» сама здійснювати такі удари.