Майже 2 млрд з бюджету на промив мізків замість дронів — експерт про фінансування телемарафону

Вже порахували, що цих грошей було б достатньо для придбання 90 тисяч дронів для ЗСУ.

експерт про фінансування телемарафону
експерт про фінансування телемарафону

Про це в коментарі i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Людям треба промивати мізки, тому з бюджету виділяють майже 2 млрд грн на підтримку телемарафон. Хоча експерти рахували, що цих грошей було б достатньо для покупки 90 тисяч дронів, які значно допомогли збройним частинам. Навіщо на інформаційне лайно виділяти такі величезні гроші з держбюджету? Тому люди мають думати і виправляти власні помилки», — каже А. Павловський.

На його думку, с спостерігається певна невідповідність, тому що з одного боку уряд каже — треба затягувати паски в тому числі це стосується бюджетних видатків.

«Адже за їх словами, не вистачає грошей на озброєння та питання безпеки. Водночас чиновники самі собі підвищують зарплати. У порівнянні з минулим роком їх зарплати збільшилися на 40 відсотків, у всіх інших зарплати то соцвиплати заморожені. Також під час війни продовжують будувати дороги у прифронтових містах та розбивати клумби. Чиновники продовжують перекладати плитку замість того, щоб на підступах до міста будувати фортифікаційні споруди. І цьому ні уряд, ні центральна влада, чомусь не можуть дати ради. Водночас подали бюджет на 2025 рік, де заморожені всі соцстандарти та гарантії. Зокрема прожитковий мінімум, та мінімальна зарплата й пенсія. А курс долара на наступний рік закладають на рівні 45 грн, а інфляція зросла на 10 відсотків. А враховуючи зростання споживчих цін на саме необхідне, в першу чергу на продукти, то очікується падіння доходів населення, і відповідно купівельної спроможності», — каже експерт.

На його думку, наш уряд діє за принципом, краще здирати з бідних останню шкуру, ніж потурбувати багатих.

«Податки треба запроваджувати на купівлю предметів розкоші. Однак бюрократи розуміють, що це по ним вдарить, тому вони цього не роблять. На їх думку краще обібрати тих, хто ледь виживає. Саме тому Гетманцев і компанія готують значне підвищення податків, щоб притиснути ФОПи та середній бізнес», — зазначає експерт.