росіяни зазнали втрат на Курщині через свої зуби дракона: подробиці

російські військові зазнали втрат через неорганізоване встановлення на дорогах загального користування «зубів дракона» у Курській області.

росіяни зазнали втрат на Курщині через свої «зуби дракона»
росіяни зазнали втрат на Курщині через свої «зуби дракона»

Про це повідомляють російські телеграм-канали.

За словами російських військових, встановлення бетонних протитанкових конструкцій відбулося несанкціоновано та на дорозі, яка використовується для проведення ротації та проїзду волонтерів.

За непідтвердженою інформацією, внаслідок неорганізованих дій російських підрозділів приблизно 40 російських військових загинули, а ще 40 постраждали.

Через поспішні спроби організувати оборонні рубежі та побудувати фортифікації, росіяни здійснюють це неорганізовано та не повідомляють суміжні підрозділи про свою діяльність.

Деякі з російських військкорів намагаються перекласти відповідальність на українські спецслужби та видати ці інциденти за диверсії, але для транспортування і тим більше встановлення таких блоків потрібна не одна одиниця інженерної техніки.

Незважаючи на це, така ситуація демонструє проблеми з обміном інформацією в російській армії, навіть на території власної області.

Ця ділянка дороги є небезпечною для росіян через постійну активність українських FPV-дронів, через що ворог намагається пересуватися на швидкості близько 150 км/год.