Чому росіян у 2022 році вдалося швидко вибити з Харківської області, розповів суддя КСУ у відставці

У 2022 році росіян вдалося швидко вибити з Сумської, Чернігівською та Харківської області? Тому що поряд з кадровими військовими були офіцери та колишні офіцери добровольці.

Чому росіян у 2022 році вдалося швидко вибити з Харківської області?
Чому росіян у 2022 році вдалося швидко вибити з Харківської області?

Про це під час ефіру заявив волонтер, Суддя Конституційного Суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Щодо відловлювання ухилянтів на концерті Вакарчука, який, до речі, є лейтенантом, маємо говорити про моральність. Вона закладена у нормах Конституції. Він був нардепом, а потім виправдовувався, що не туди потрапив й втік. Хоча двічі ставав депутатом, знаючи, що це не його. Концерти під час війни мають бути, але треба створити мобільні музичні групи, які виїжджали на фронт, як під час Другої світової війни. Це стосується інших ситуацій. Наприклад, якщо борець з корупцією Шабунін за фахом медик, то чому він досі не у пересувному медичному пункті, які достають поранених солдат з окопів. Тобто до Шабуніна та всіх інших багато питань. Ми повертаємося до моральності та ідеології. На жаль, немає ні україноцентризму, ні патріотизму і жоден президент України не хотів займатися цією важливою справою. Тепер бачимо такі наслідки. Зокрема, у Міносвіти штампують підручники з картою України без Криму», — каже В. Шишкін.

Він зазначив, що у 2022 році вважав, що Україна переможе. Адже українці самостійно пішли у військкомати.

«Люди формували свої батальйони ТРО. Вони не сподівалися на владу і не питали у Зеленського чи у міністра оборони або у начальника Генштабу потрібно чи не потрібно створювати батальйони. Якщо виникала проблема, офіцери давали вказівки, бойове завдання та розпорядження. Була віра. Коли ти бачиш цілу систему недотримання законодавства, ідей державності, україноцентризму з боку вищих ешелонів влади, то опускаються руки. Тепер або цю владу гнати для того, щоб прийшла нормальна, або ми програємо. Під час Другої світової війни Сталін розстрілював та змінював командування. Чому у 2022 році вдалося вибити росіян з Сумської, Чернігівською та Харківської області? Тому що поряд з кадровими військовими були офіцери та колишні офіцери добровольці. Вони не займалися колінопреклонінням перед вищим керівництвом. Вони самостійно розробляли операції та проводили бойові дії», — резюмує В. Шишкін.