Можна зробити ще одні збройні сили із заброньованих представників ТЦК — суддя КСУ у відставці

Заброньовані 300 тисяч представників ТЦК це фактично, ще одні ЗСУ, які висять на шиї платників податків.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив волонтер, Суддя Конституційного Суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«У нас сьогодні керують армією за радянським лекалом. Зокрема, за найгіршими зразками, гальмуючи діяльність підрозділів. При цьому в нас заброньовані від армії 300 тисяч представників ТЦК. А це фактично, ще одні Збройні сили, які висять на шиї платників податків», — каже В. Шишкін.

При цьому він підкреслив, що в країні процвітає корупція, а ТОП- корупціонери не отримують вироки.

«Так само, як досі не отримали вироки за розкрадання гуманітарної допомоги в Запорізькій області і цілком по країні. У нас немає державницького підходу так само, як немає еліти. Це багно, яке прорвалося до влади. Наприклад, у Британії всі представники політичної еліти та королівської сім’ї воювали. Вони вважали за честь брати участь у бойових діях. Зокрема, Черчилль вважав за честь захищати свою державу. А наші представники так званої еліти, вважають за честь служити у так званому батальйоні Монако. А з такими людьми навряд чи ми здатні перемогти або вижити. В мене є купа сумнівів, що ми можемо перемогти росію. Єдине, що нас рятує — майже такий самий бардак в рф. Якщо б вони були більш організованими, і в них не було корупції та бардака, ми б давно програли», — підкреслює В. Шишкін.

На його думку, владу потрібно змінити. Адже президент В. Зеленський вже не народний.

«Народ його обирав лише на 5 років. Однак він законний та легітимний, бо йому це дозволяє Конституція. Однак народ повинен вимагати не продовжувати воєнний стан. До 2022 року війна в нас йшла 8 років. Тож під час скасування воєнного стану оголосити виборчу компанію, а потім знову ввести воєнний стан. Однак народ чомусь не підтримує цю ідею для того, щоб сформувати новий парламент та обрати нового президента. Це єдиний легальний вихід. Ми вже обирали президентів та парламент під час війни, коли гинули люди, а окупанти захоплювали території. У нас сьогодні кворумості немає, тому достатньо цієї кількості населення, щоб вибори вважалися законними та легітимними», — резюмує В. Шишкін.